Obchodní akademie pořádala krajské kolo prestižní ekonomické soutěže

 

Vlašimská obchodní akademie organizovala krajské kolo soutěže z odborných ekonomických předmětů EKOTÝM 2024, kterého se kromě domácích zúčastnila i družstva obchodních akademií z Berouna, Čáslavi, Kolína, Lysé nad Labem, Mladé Boleslavi, Neveklova, Příbrami, Rakovníka a ze Slaného.

Jak uvedla koordinátorka soutěže na OA Vlašim Ing. Hana Jiroušková, první částí soutěžního klání byl šedesátiminutový test s šedesáti otázkami z ekonomiky, účetnictví, práva a druhou částí byla po půlhodinové přípravě vlastní desetiminutová prezentace z oblasti ekonomiky na téma „OSVČ nebo zaměstnání? Nebo obojí?“. V ní měli soutěžící posoudit výhody a nevýhody těchto dvou možností a zohlednit přitom daně, odvody, čerpání zdravotního a sociálního pojištění i sociální a ekonomické aspekty. Zde mohly jednotlivé týmy porovnat například právní ochranu, pracovní dobu, dovolenou, benefity, jistoty, flexibilitu, možnosti půjček a hypoték, administrativní povinnosti apod.

A s jakými výsledky tedy celé krajské soutěžní klání skončilo? V silné konkurenci obchodních akademií Středočeského kraje třetí místo obsadila Obchodní akademie Beroun, druhou pozici Obchodní akademie Mladá Boleslav a z vítězství se radoval tým Obchodní akademie Lysá nad Labem.

Vítězům gratulujeme, všem soutěžícím přejeme do budoucna hodně úspěchů a děkujeme za pomoc sponzorům, koordinátorce soutěže na OA Vlašim i všem, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli na skvělém zajištění celého soutěžního dne, za pečlivou přípravu a maximální pracovní nasazení!

Mgr. Tomáš Lichtenberg, PR OA Vlašim

OA Vlašim a Unie rodičů při OA Vlašim děkuje těmto sponzorům:
Středočeský kraj
Město Vlašim
Pinko, a. s.
Pekárna Turek & spol., s. r. o.
Stavby rybníků, s. r. o.
Velteko, s. r. o.
Miroslav Matoušek, Podblanické maso – uzeniny
Prádelna Kyselý, a. s.
Sellier & Bellot, a. s.
Jihočeská univerzita, katedra rybářství a ochrany vod, České Budějovice

Mohlo by Vás zajímat